Make your own free website on Tripod.com

Hizbullah Mempunyai Keupayaan Untuk Menghapuskan Israel dari Dunia Arab

Pejuang Rakyat Lebanon dibawah kepimpinan Hizbullah mempunyai keupayaan yang tinggi untuk mempertahankan bumi Lebanon, menghalau tentera Israel dari Selatan Lebanon dan kemungkinan besar menghalau Zionist dari bumi Arab. Hizbullah ialah barisan pertahanan rakyat Lebanon yang ditubuhkan untuk menghalau tentera Israel dari Lebanon pada tahun 2000 apabila tentera angkuh dan jahat itu memasukki Lebanon dan menakluk Lebanon untuk menhalau PLO dari Lebanon. Hizbullah bukan saja barisan pertahanan rakyat yang menggunakan Jihad untuk mempertahankan bumi ummat Islam tetapi juga sebuah parti politik yang mempunyai dua menteri dalam kerajaan Lebanon dan juga satu organasasi kebajikan yang mengamalkan Jihad Al Bina untuk menolong rakyat Lebanon membaiki pintu yang rosak dan kerusi sekolah yang patah. Tidak hairan lah Hizbullah dikasihi oleh semua rakyat Lebanon kerana bukan saja menghalau penjajah tetapi juga bersama mereka apabila mereka lapar dan keseorangan . Keangkuhan Israel menghancurkan infra struktur Lebanon untuk memaksa kerajaan Lebanon melucutkan senjata dan peluru berpandu Hizbillah jelas membuktikan Yahudi di Israel adalah bangsa yang paling jahat dan sanggup membunuh siapa saja demi untuk memenuhi kehendak jahat mereka. Yang unik nya bangsa terkutuk ini begitu lunak berbicara di media dengan berbohong , memutarbelit fakta, menyembunyi fakta dan menukar isu dari pemangsa kepada seolah olah menjadi mangsa .

Keupayaan Hizbullah melancarkan peluru berpandu Katyusha yang di modified mengejutkan Israel dan USA . Israel telah cuba menghapuskan pusat pelancar roket Hizbullah di kawasan sempadan namun roket tetap melanda Haifa dan Nazareth. Beberapa kereta kebal telah dimusnahkan dan ramai tentera Israel telah maut dan cedera. Israel telah cuba mengambil alih selatan lebanon di bawah Sungai Litani bagi mewujudkan buffer zone 32 km untuk mengelak Haifa dari menjadi sasaran . Namun begitu kemunngkina Hizbullah sengaja ingin menyedut tentera Israel jauh kedalam Lebanon untuk menyerang kembali pada kelemahan tentera Israel.

Yang menarik ialah usaha USA laknatullah yang cuba mengambil kesempatan untuk menjadi pembantu Israel dalam arena diplomasi . USA cuba menukar perang Lebanon dari perang untuk menukar tawanan kepada perang memerangi pengganas. kemungkina besar USA akan disisih oleh Arab dan dunia menggangap USA memang gila perang dan pembunuhan . USA cuba melengahkan gencatan senjata dan mula membuka cerita lain saperti keamanan jangka panjang dan Timur Tengah baru .Sebenarnya USA ingin membalas dendam keatas Hizbullah yang usa tuduh sebegar pasukan yang mengebom markas tentera marine pada October 1983 yang membunuh 250 tentera marine america. Matlamat usa ialah menggunakan negara saperti Malaysia yang menjadi hamba America di Somalia untuk menyertai pasukan berbagai negara bagi melucutkan senjata Hizbullah dan menjadikan ummat Islam lemah dan menjadi bola tendangan israel dan usa.

Sebenarnya dua askar israel itu di tangkap apabila Hizbullah melancar serangan pad 12 July2006 keatas unit kereta kebal yang memasuki kawasan lebanon yang bernama Aitaa al-Chaab . Dalam operasi ini Hizbullah berjaya membunuh 6 tentera israel dan menangkap 2 tentera israel untuk menukar dengan tawanan dalam penjara israel yang telah di penjara berpuluh tahun lamanya.

750,000 rakyat lebanon atau 1 dari 5 rakyat Lebanon menjadi pelarian di Syria atau di utara Lebanon. Israel bukan setakat mengguna bom radar guided dari usa , tetapi mereka juga menggunakan white phosporous napalm saperti yang di gunakan di Faluja. Kemungkinan besar perang ini akan merebak dan kemungkinan juga Jihad besar akan berlaku yang melibatkan banyak negara islam.

Tentera Israel menerima kekalahan teruk

Hizbullah menggunakan perang modern untuk melawan israel

Kemusnahan , kematian dan dua kepada Allah