Make your own free website on Tripod.com

Ulama' terkenal Ustaz Hadi Awang Memberi Amaran Kepada Orang Bukan Islam - Jangan Campur Tangan Kes Murtad Ayah Pin .

Ahmad hadeed

Yang menjadi masaalah nya mengapa hakim bukan Islam mengada ngada untuk mempertahankan Kamariah Si murtad. Ia adalah pembicaraan berkaitan dengan aqeedah 'Kamariah Murtad 'mengikut hukum syariah demi untuk menjaga keimanan orang islam umum bukan berkaitan dengan aqeedah penyembah berhala atau kristian.Atau adakah Kes Kamariah Murtad akan menjadi satu kes unggul yang akan memberi 'legal right 'bahawa orng Melayu bebas untuk murtad?Adakah ini satu conspiracy orang kafir terhadap orang islam.

 

Ustaz Hadi Awang , seorang ulama' terkenal di Malaysia , merangkap Amir Jemaah islam PAS , memberi amaran keras kepada orang bukan Islam di Malaysia supaya tidak menolong Ayah Pin dan pengikutnya yang sedang didakwa oleh Makhamah Syariah Terengganu kerana dengan menolong Ayah Pin , ini bermakna mencampurtangan urusan Ummat Islam di Malaysia.

Amaran ini di beri apabila beliau menyampaikan ucapannya di satu ceramah umum semperna I'tifal Darul Quran Rusila di perkarangan Masjid Rusila pada Rabu 10 Ogos 2005.Beliau menegaskan bahawa orang bukan Islam boleh mengamalkan ugama mereka tetapi jangan kacau hal ehwal orang Islam khusus dalam kes pendakwaan murtad keatas Ayah Pin yang cuba memurtadkan orang islam yang lain diseluruh negara.

Klik di sini untuk mendengar sedutan amaran

Perkara ini dibangkitkan oleh ulama' terkenal itu memandangkan ada pihak bukan Islam yang cuba menolong kumpulan Ayah Pin yang murtad supaya mereka dibicara di makhamah sivil bagi mengelakkan dihukum di makhamah syariah. Seorang wanita pengikut ayah pin sudah diajar supaya mengaku murtad oleh pihak tertentu untuk mengelakkan dari dihukum oleh makhamah syariah.

Ustaz Hadi Awang memberi amaran bahawa PAS akan bertindak jika berlaku campurangan orang bukan Islam dalam hal ehwal orang Islam khususnya kes murtad pengikut ayah pin .

Untuk mengikuti sedutan ucapan sebenar sila ke http://ahmadhadeed.tripod.com

Dalam perkembangan terkini , Kamariah Ali, 54, kelulusan Al Azhar mesir ,

Kamariah Murtad

yang ditahan 20 Julai lalu dan tidak dibenarkan ikat jamin dituduh mengikut Seksyen 7, Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah (Takzir) Terengganu 2001 kerana mengaku keluar daripada Islam.Beliau telah mengaku murtad di Makhamah Rendah Syriah Kg Raja sehari selepas di tangkap dalam operasi keatas perkampungan murtad Ayah Pin

"Mohamad said the Bar Council had requested permission for her to be represented by "outside lawyers", but the law stated that she could only engage a lawyer practising in Terengganu.

"Section 57(6) of the Terengganu Syariah Administration Enactment 2001 prevents you from engaging outside lawyers to represent you in the Syariah High Court," he said. "

"Hakim Makhamah Tinggi Shariah Mohamad Abdullah telah berkata bahawa Bar Council( yang mempunyai ramai ahli dari ugama kafir )telah meminta kebenaran untuk mewakili Kamariah yang murtad ini dengan menggunakan peguam luar tetapi ditolak keran Kamariah al murtad ini mengikut undang undang shariah terenggany hanya boleh di bela oleh peguam sharie yang berdaftar dengan makhamah syariah sahaja dan tiada peguam yang mahu membela Kamariah al murtad ini."

Oleh kerana kes murtad adalah kes aqeedah maka hanya peguam syarie saja memahami dan dapat mengambil bahagian dalam perbicara hal aqeedah ummat islam.

"Section 57(6) of the Terengganu Syariah Administration Enactment 2001 melarang awak mengambil peguam luar untuk mewakili kamu " kata hakim Muhammad dalam perbicaraan.

Yang menjadi masaalah nya mengapa hakim orang bukan Islam mengada ngada untuk mempertahankan Kamariah Si murtad. Ia adalah pembicaraan berkaitan dengan aqeedah Kamariah al murtad mengikut hukum syariah demi untuk menjaga keimanan orang islam umum.Ia nya bukan berkait dengan penyembah berhala atau kristian .Atau adakah Kes Kamariah Murtad akan menjadi satu kes unggul yang akan memberi kebebasan dari segi 'legal right ' supaya orng Melayu bebasmurtad?Adakah ini satu conspiracy orang kafir terhadap orang islam.


Pada 11 ogos 2005 , Pengerusi Bar Council (i Kafir) Yeo Yang Poh telah membuat statement bahawa 'menjadi tugas seluruh peguam di SELURUH DUNIA untuk memberi perkhidmatan professional tanpa di halang oleh ketidak popular pelanggan. atau kerana perbezaan , walau bagaimana besar dalam ideology atau KEPERCAYAAN antara pelangan dan peguam atau antara pelangan dengan masyarakat .

The singing lawyer - adakah mereka ini akan menjadi peguam membincangkan islam dan kafir.

Adakah peguam saperti ini yang akan membicarakan Haram dan Halal ?

 

"The Bar Council today in a press statement issued by its Chairman, Yeo Yang Poh said the duty to prosecute a client’s case or to defend a client’s action to the fullest is as sacred as the duty of doctors to treat their patients without regard to their personal beliefs
Referring to reports that 45 alleged followers of Ayah Pin charged in the Syariah Court last Wednesday were having difficulty in getting Syariah lawyers to represent them, Yeo said it is a hallmark and a responsibility of lawyers all over the world to provide their professional services without being inhibited by any unpopularity of the client’s cause; or by any difference, no matter how great, in ideology or belief between the client and the lawyer or between the client and the society at large.

Sekarang nampaknya si Yeo Yang Poh ini ingin menginternationalisekan kes murtad kamariah supaya Ummat Islam mendapat tekanan politik dari puak kafir antarabangsa.

Ummat Islam tidak perlu gentar menghadapi tikus tikus kafir ini yang sentiasa mengerit dan menggigit untuk mengurai ikatan akhir ummat islam iaitu undang undang murtad. Dengan terurai nya saki baki undang undang murtad ini maka berbondong bondong lah mubaligh kristian ,hindu dan bahai menerkam untuk memurtadkan orang melayu.

Memang lah orang kafir sekarang sudah menjadi angkuh kerana dilayan manja oleh UMNO . Mereka sudah mula tidak menghormati the sovereignity of syariah law atau kedaulatan undang undang shariah. Saya merasakan , Malaysia wajar di perjuangkan untuk menjadi Negara Islam sepenuhnya supaya hak mutlak dipulangkan kepada Allah dan Bar Council boleh hanya menggigit kuku untuk campurtangan dalam hal ehwal ummat islam. Ameen.

Sila ke http://ahmadhadeed.tripod.com untuk foto dan sedutan ucapan